Paturi etajate

Atunci cand Vladimir era doar „un proiect”, visam la o camera cu paturi etajate pentru copiii mei. … Cand am inceput sa inteleg cum e realitatea cu fratii de varste apropiate, am inceput sa ne reconsideram pozitia.

Am facut liste cu pro-uri si contra-uri dar tot nu indrazneam sa tragem linie. Ne era teama sa spunem DA… dar nici perspectiva NU-ului nu ne ajuta… O vreme am tot amanat decizia. Pana la inceputul acestui an, cand ne-am luat inima in dinti si ne-am spus ca putem „anula” multe din „contra-uri”, daca alegem intelept si daca impunem niste regul de la bun inceput.

Incepand de Duminica, cei mici sunt proprietarii acestui pat:

2014-01-13 20.56.47Le place? La nebunie!

Nu dorm sus. Pentru inceput regula este ca amandoi dorm jos – partea de jos este extensibila si are 2 locuri.

Nu au voie sa sara in pat. Nici sus, nici jos. In caz contrar, patul va fi returnat la magazin. πŸ™‚ Deocamdata ne merge cu asta. Β Sa speram ca tine.

Nu au voie sa urce/coboare decat pe rand. Pana acum au inteles si se conformeaza. Le-am explicat cum sta treaba cu accidentele domestice.

In patul de sus au voie numai in timpul zilei si numai daca sunt supravegheati de un adult. Motivatia – accidentele domestice. Pana acum s-au conformat.

Cam astea sunt regulile la care ne-am gandit.

Am scapat ceva din vedere? Daca aveti experiente, please share.

 

Articole pe aceeasi tema

13 comentarii

  1. am cochetat si eu cu ideea de a le lua gemenilor(4 ani) pat supraetajat.Dar, doar adus in discutie subiectul si au inceput certurile pt patul de sus, asa ca a cazut varianta(plus piticii mei cu cazutul din pat).Asa ca am optat pt 2 paturi, puse in L pentru a avea in continuare centrul camerei liber. Sa le folositi cu placere, fara incidente. Iar regulile….par suficiente.

    1. eu nu am gemeni, dar nici departe nu-s (doar 1 an si 3 luni diferenta intre ei) si ma gandesc totusi ca va veni vremea in care vor incepe si ei sa se certe pe patul de sus. Planul e sa ii pun sa doarma pe rand πŸ™‚ .. sa speram ca ii voi multumi asa. πŸ˜‰

  2. Si noi am luat pat supraetajat, fix de ieri. Cadou pentru Do, pat de domnisoara πŸ™‚ Ea doarme jos, deci e ok, nu cade in cap, dar tot am pus ceva ca sa nu cada nici din pat, pana se obisnuieste. Raz doarme sus, ceea ce inseamna ca dimineata nu il mai pot trage de picioare jos atunci cand nu il pot trezi pentru scoala, dar gasesc eu o metoda sa il scot din asternuturi…
    L-am luat doar din lipsa de spatiu, altfel nu m-as fi chinuit cu el, ca e tare greu sa schimbi lenjeria sus, sa ridici salteaua, sa bagi husa pe dedesubt…
    Ca reguli, doar pentru Do sa nu urce daca nu e si un adult in camera si sa nu coboare daca nu e unul din noi langa ea (e cu scara normala, nu ca al tau)

    1. πŸ™‚ la cum i-ai vazut pe ai mei, e clar ca e nevoie de multe reguli. πŸ™‚
      Eu am noroc cu scara laterala, care imi permite sa schimb mai usor patul de sus. Nu e floare la ureche dar e ok… asimilez miscarile stretchingului πŸ™‚

      Sa stapaniti sanatosi patul si sa aveti parte de multe nopti integral dormite. πŸ™‚

  3. fericitilor!!!!
    Noi am luat patul acela de la IKEA care, in loc de sertar, mai contine un pat dedesubt. NASOL! Seara de seara sar dintr-unul in altul, s eimbrancesc, se lovesc si nu ii mai putem opri… Faza cu returnatul? Nu a mers ;-(

    1. si al nostru are lada de depozitare sub patul de jos πŸ™‚ … plus spatii de depozitare in sertarele-trepte.. nici nu visam la atata spatiu πŸ˜€ Si ai mei se bateau pana sa le luam patul. Imbrancelile erau la ordinea zilei. se aruncau din pat, se dadeau cu capul de preti/calorifere/usi (unul pe celalalt)… Acum par fascinati de patul cel nou si au facut un soi de armistitiu

  4. Noi avem pat cu etaj dar fara etajul de jos:)). Adica are scara, urci in pat, si sub pat e loc de joaca si rafturi cu carti. Ca idee, regula cu nu sariti in pat se duce dracu cand vin copii in vizita. Cel mai amuzant lucru este sa cari tone de jucarii in pat si apoi sa le arunci in copiii de jos. De cazut n-a cazut niciodata. Pana acu. La voi oricum e mai safe si cu cazutul pt ca are patul ala dedesubt.

  5. Ati luat o decizie buna.Cam multe reguli ,dupa gustul meu … πŸ˜€ Dar voi stiti cel mai bine ce si cum.
    Si noua ne-a convenit patul etajat , pentru gorobeti.In primul rand a fost economia de spatiu.A ramas mijlocul camerei mult mai liber si mult mai mare.
    In al doilea rand fiecare era cu patul lui , de aici nu au mai fost discutii inutile.La inceput Alex a dormit sus , din motive de cazut din pat , Luana fiind prea micuta atunci.Dupa vreo 4 ani , cand Luana a mai crescut si Alex asisderea , am facut rocada , dat fiind faptul ca patul de sus scartaia deja sub greutatea baiatului πŸ˜€ Insa Luana crescuse si intelegea cum sta treaba cu cazutul in cap de sus.
    Si acum avem paturile , insa au putut fi separate , sunt de cadru metalic si de cand le-am cumparat am mers pe principiul sa poata fi facute doua paturi separate din ele.
    Asa ca Luana doarme pe unul in camera ei si Alex pe celalalt….ma rog , Alex foloseste numai salteaua , nu vrea sa mai doarma pe cadrul metalic , si-a pus salteaua direct pe mocheta…. πŸ˜›
    Zic ca ati facut o alegere grozava , iar de reguli ….eu una nu am ce adauga! πŸ™‚
    Sa se bucure micutii de el si sa-l foloseasca cu placere! πŸ™‚

    1. Gustul tau de mama de copii mari. πŸ™‚ Mi-e teama rau de accidente. Sunt incredibil de violenti unul cu celalalt si nu sunt suficient de mari sa asimileze explicatiile pe care le oferim..
      Multumim de urari. πŸ™‚

  6. Si noi ne gandeam la paturi suspendate pentru baieti (3 si 7 ani). Dar sutn atat de energici, incat am renuntat la idee. Ei sar, alearga si se lovesc fara sa fie prin preajma niciun pat suspendat πŸ™‚