Reteta de Duminica: Cartofi copti, somon si sos cu verdeata

Desi mi-as dori sa ne regasim mai des impreuna la masa, nu am ce face decat sa ma multumesc cu mesele de Duminica. In acele ocazii, gatim impreuna, mancam impreuna.. ne jucam si ne iubim.

… va reamintesc ca nu sunt o gospodina desavarsita, asa ca apreciez orice se face usor si repede… si cum am prieteni care ma inspira, am invatat sa experimentez si sa improvizez.

Aseara am reusit sa fac cartofi copti cu somon si sos cu  verdeata. Si au iesit deliciosi.. si… au fost atat de impli de facut incat i-ar putea face si un copil de scoala generala. 🙂

Cartofii i-am spalat si i-am pus in cuptorul preincins la 200 de grade.. Nu ma intrebati de ce – asa am intuit ca trebuie. Apoi am folosit un pachet de 200 de grame de branza ecologica LaDorna pe care l-am amestecat cu 330 ml iaurt de baut (adica am turnat o sticla intreaga) si am adaugat patrunjel si tulpini de telina tocate marunt.

Pentru a ma asigura ca sunt gata cartofii, i-am intepat.. si cum nu am avut pai, am folosit furculita… si cum nu erau gata si au mai trebuit lasati putin la cuptor, „incercatul” a explodat. 😀 Norocul meu a fost ca atunci au fost gata si ceilalti cartofi.

Cartofii curatati i-am taiat in patru si i-am acoperit cu fasiute de somon afumat peste care am turnat sos din belsug.

… pana si bunica mea a mancat…. iar asta e sus de tot pe scala aprecierii felului de mancare. 😀

Noua ne-au placut tare. Si ca sunt usor de facut si ca sunt extrem de gustosi, si ca am putut implica copiii foarte mult in procesul de „productie”.

Articole pe aceeasi tema