Poveste despre strand – Sunrise Summer Club

Ieri mi-am facut curaj si am mers cu cei mici la strand. Singura. Eu si ei. Nici nu s-a pus problema de supravietuire, iesirea a decurs minunat. Maria a inteles ca trebuie sa imi raspunda si sa reactioneze in secunda in care strig la ea, iar Vladu a prins un dram de curaj si a acceptat sa stea alaturi de mine, in apa, pe treptele (trepte din constructie nu scara metalica) bazinului in timp ce o supravegheam pe Maria. Am avut noroc si ca am intalnit o familie extinsa foarte amabia care ne-a gazduit „ciuciuboatele” langa umbrela lor in timp ce noi eram in apa. Adica in marea majoritate a timpului. Am stat in jur de patru ore, din care 2 si jumatate in apa iar una si jumatate ne-am petrecut-o ba la terasa, in timp ce piticii au luat masa (servesc preparate facute la gratar) sau la locurile de joaca – exista doua in locatie.

Am fost la Sunrise Summer Club – un strand situat in comuna Dragomiresti- Vale. Sa nu va sperie denumirea localitatii. Eu, din fata casei am facut 10 minute pana acolo. E accesibil ceor care locuiesc in Pajura, Chitila, Bucurestii Noi, Mogosoaia, Domenii, 1 Mai, Grivitei si chiar si Militari sau Rosu.

sunrise summer club - strand dragomiresti vale

Lunea este inchis, iar de Marti pana Vineri intrarea costa 10 lei/adut si 5lei/copil iar Sambata si Duminica intrarea costa 15 lei/adut si 5 lei/copil.

La tarifele acestea nu ai parte de fite, dar vei gasi acolo, un strand cu 230  de sezlonguri (incluse in tariful de intrare, in limita disponibilitatii acestora, pe sitemul „primul venit, primul servit”),  80 de locuri la mese, 700 m2 luciu apei, toalete curate, dusuri, vestiare, grupuri sanitare,  doua locuri de joaca si 5000 m2 – parcare. 

Aglomeratie nu a fost deloc. Imi aduc aminte de ultimele mele experiente avute la strandul Tineretului sau la strandul Crangasi (cu multi-multi ani in urma), cand in w/e oamenii stateau ca sardelele in piscine si nu aveai loc sa arunci un ban.. sau chiar de imaginile vazute pe la TV de la piscinele din Bucuresti… comparand ce am trait ieri cu amintirile mele experienta Sunrise Summer Club a fost un vis frumos la care nici eu nu ma asteptam.

Piscina este impartita in doua zone: cea pentru copii si cea pentru adulti. In zona destinata adultilor (mai adanca) nu am ajuns. Noi am folosit doar zona cu apa mica, unde adancimea maxima este in jur de 1 m iar cea minima cca 40 cm, iar intrarea in apa se face prin trepte (turnate) dispuse pe toata latimea bazinului. Apa este curata, chiar foarte curata, iar oamenii, in ciuda preconceptiilor ce le puteti avea din pricina localizarii, civilizati. Chiar si copii mai maricei ce jucau leapsa in tot bazinul aveau mereu grija sa ii fereasca pe cei mici. Nimeni nu stropea deranjant cu apa…

2014-07-06 15.49.03Sunrise Summer Club chiar a fost o surpriza pacuta pentru mine. Bile albe fara numar pentru aceasta locatie! .. de fapt, fara numar minus doua: o bila neagra pentru prezenta a doi maidanezi in zona tomberoanelor si o alta pentru lada pentru nisip de la unul dintre locurile de joaca care era plina cu apa de ploaie. In rest, nu le-am gasit cusur.

Cei mici au fost incantati de iesirea nostra, si au plecat cu mare greutate, doar dupa ce mi-au smuls promisiunea ca vom reveni. Si asa vom face!

Disclaimer: In urma experientei de astazi nici un copil nu s-a ales cu arsuri solare sau cu insolatie. Nici macar piei inrosite nu au avut… de fapt, crema cu factor 50 , palariile si umbrelele si-au facut atat de bine treaba incat nici bronzati nu sunt. Me happy!

Articole pe aceeasi tema

10 comentarii

  1. As vrea sa stiu daca mai este deschis acest strand. Am incercat la ei la telefon si nu mi-a raspuns nimeni iar pe Facebook apare „permanently closed”. Multumesc.

  2. Si pe mine ma bate gandul sa incerc; poate chiar maine 🙂
    Anul trecut am fost la Cara de doua ori si la Divertiland o data. Cara e relativ ok, Divertiland pentru noi inca nu, nu merita sa batem tot drumul pana acolo in conditiile in care piticului ii este teama sa se dea in orice de acolo 🙂

        1. am fost acolo o singura data in viata mea.. acum 9-10 ani si mi s-a parut ingrozitor de aglomerat, dar curatel.. Oricum, m-a speriat aglomeratia si nu am mai revenit 😀

  3. Multumesc pentru informatii. Vad ca site nu au, iar pe pagina de FB nu scria nimic de tarife. E de incercat 🙂

    1. pe FB au tarife afisate in sectiunea „Despre”, dar vad ca sunt mai mari (cel putin cel pentru adult in w/e) decat cele percepute la locatie.
      Chiar sunt curioasa sa aflu si alte pareri, asa ca astept un review daca ajungeti acolo 😉