Dukan – dieta celor sanatosi

Adica nu e pentru mine. Am incercat. Am reusit sa dau jos 6 kilograme si nu le-am mai pus la loc, desi nu am respectat dieta decat 15 zile …. apoi am avut de furca cu rinichii, care au fost supra-solicitati de infuzia de proteine si au cedat. Nefronul nu a mai facut fata si m-am pricopsit cu o pielonefrita de toata frumusetea. Am dus-o pe picioare… dar greu.

Trecerea la un meniu sarac in proteine, mi-a dat iarasi de furca. Credeam eu ca legumele proaspete ma vor ajuta… Ar fi ajutat, daca nu le serveam crude, asa ca iata-ma si cu o gastrita acuta. De vis!

…. cam asta a fost experienta mea cu dieta Dukan… Nu e o antireclama. E doar experienta mea, de om nesanatos cu suferinte cronice la rinichi si cu probleme intestinale. Mi-e ciuda de mor! Era singura dieta ce a dat rezultate… ๐Ÿ™

Acum am revenit la ย nemancatul seara si la alimente fara grasimi in exces.

Articole pe aceeasi tema

69 de comentarii

  1. Cred ca Dieta Dukan este una dintre cele mai eficiente diete de slabit! Am urmat pas cu pas aceasta dieta si am slabit in total 13 kg! Sunt foarte multumit de ea!

  2. salut eu tin dieta asta de o luna azi incheiata am pornit de la 137 kg si azi aveam 115 deci 22 kg in minus inca nu ma doARE NIMIKA SI O MAI TIN PANA PE LA 105 KG . AM 20 ANI SI 1.95 M CHIAR E BUNA

  3. Eu tin dieta Dukan de 2 luni …timp in care am slabit 16 kg!Da stiu ca e mult si ca nu are timp corpul meu sa se obisnuiasca, dar daca el asa a reactionat … Dukan recomanda din prima zi VITAMINE! Eu nu am luat…si dupa o luna am inceput sa a ameteli..si cum am luat prima zi vitamine, cum n`am mai avut nimic. Din pct meu de vedere e o dieta ok, cunosc o persoana ..care a slabit in 10 luni 70 de kg:| si inca o tine pentru ca a avut 190. Si nu a avut nici macar un efect secundar! Nici macar ameteala! Fiecare corp reactioneaza in felul lui, dar nu vreau sa mai aud critici despre o dieta pe care nu ati incercat`o! Poate o persoana care intra aici si vede dieta, si are nevoie urgenta sa slabeasca, atat pt sanatate cat si pt psihic, nu o face din cauza criticilor facute in necunostinta de cauza!

    1. imi place sa cred ca o dieta inceputa in cunostinta de cauza (inclusiv efectele secundare) este una asumata. Am scris tocmai pentru ca imi pare normal ca cei care cauta informatii sa afle ca acest tip de dieta nu este prietenoasa cu rinichii suferinzi…

      1. eu nu ma refeream la comentariile si la articolul tau, eu ma refeream la celelalte „doamne” care isi dau aiurea cu parerea fara sa stie exact despre ce e vorba!

  4. Draga mea, o sa-mi permit sa-mi expun si eu parerea proprie si personala. Eu NU cred in diete, cred doar in schimbarea stilului de alimentatie, situatie cu care ma confrunt si eu. In „lupta” asta a mea ma bazez foarte mult pe principiile unei nutritioniste austriece, Sascha Walleczek, care a elaborat o metoda dupa care se poate ajunge la o greutate normala, cpnservand in acelasi timp sanatatea.
    Sascha spune ca o masa trebuie sa contina toate grupele de alimente, in proportii corecte. Conform opiniei ei, penru a fi exploatate la maximum, grupele de alimente au nevoie unele de altele. De exemplu peste macaroanele cu varza (nu stiu daca la voi se fac) am invatat sa fac o omleta subtirica de tot, fara ulei pe care sa o tai fasiute si sa o adaug in farfurie, astfel incat in blidul meu sa am de toate: carbohidrati, fibre si proteine.
    Proportiile se stabilesc in functie de marimea palmelor fiecaruia. Carne cat suprafata palmei fara degete, carbohidrati cat prinzi intr-o palma si legume cat pot prinde cu ambele maini facute caus.
    Se face miscare.
    Se evita pe cat posibil dulciurile si grasimile.
    Este un mod de a trai sanatos cu care se slabeste.
    Dupa parerea mea asta este o dieta – un mod de viata nu un instrument.
    O data ce reusim sa incepem sa ne schimbam obiceiurile de a manca si de a me misca, putem recurge si la ceaiuri, la ape naturale de slabit, etc etc.
    Iti doresc insanatosire grabica!

  5. Salutare, si eu am inceput dieta asta. sunt in ziua 3, de atac. nu am slabit f mult pentru ca nici nu am de unde. eu imi doresc sa dau jos 7 kg si atat. insa, am observat ca la finalul celei de-a doua zi ameteli, sentatii de voma, dureri de picioare.
    Ma gandesc serios sa ma opresc

    1. buna si bine ai venit. ๐Ÿ™‚
      Nu ma intelege gresit, nu judec pe nimeni, dar nu inteleg de ce vrei sa slabesti daca nu ai de unde? ย … cat despre stari, cred ca e important sa iti asculti organismul.. el stie mai bine de ce are nevoie.
      Si revenind la „nu ai de unde” din ce am citit la principiile dietei dukan, chiar si cel care a conceput-o recunoaste ca nu este „utila” pentru a scadea sub pragul de confort al organismului tau… eu asa imi amintesc.
      Imi dau si eu cu parerea: daca iti fortezi ornagismul nu rezolvi nimic pe termen lung… poate vei slabi cu diete drastice dar corpul tau va avea mereu tendinta de a ajunge la acea greutate de confort. Eu una cred ca sportul ajuta mai mult decat o dieta in aceste cazuri…

  6. Sunt de acord cu ce spune Carla
    Nu mi-a placut deloc excesul ala de carne, e o „dieta” pe care n-as tine-o in veci .
    Sper ca merge bine pedalatul subacvatic ๐Ÿ™‚

    1. Nu zice nici unde in dieta ca trebuie sa faci excess de proteine, trebuie doar sa mananci pana te simti satul. Multi probabil fac greseala de isi umplu o farfurie cu varf de carne si nu se opresc pana nu o dau gata pe toata. Mancati moderat si atunci nu aveti nici probleme cu rinichii nici cu stomacul.

        1. @cojocariiย Atunci recoman o verificare medicala inainte de a incepe dieta Dukan + o vizita la un nutritionist care sa analizeze stilul de dieta inaintea inceperii dietei. Eu spre exemplu din martie pana acum in Noiembrie nu am mancat carne deloc, dar sunt persoane care mananca carne de 3 ori pe zi sau mai mult, dimineata salam , la amiaza o cefa de porc si seara un snitzel ceva si nu li se pare ca fac excess, pentru mine este suficient sa mananc 300 de grame de piept de pui si ma satur. Azi am mancat spre exemplu 300 – 400 de grame de pastrav si este suficient pentru mine. Persoanele care mananca proteina animala aproape zilnic sunt mai predispuse ca orcine sa aiba probleme cu rinichii obositi deja de la un still de viata anterior bazat pe excess de carne.

        2. nu e vorba de saturat.. eu ma satur si cu 150 de grame la masa principala.. dar imi fac rau proteinele, mai ales cele din carne; in rest un iaurt degresat cu cereale, branzeturi sau salate. Nu pot „duce ” mai mult de 3 mese din carne pe saptamana. „problema ” mea nu vine de la stilul alimentar ci de la incapacitatea nefronului de a isi indeplini functiile

        3. @cojocariiย I-mi pare rau sa aud ca ai facut Pielonefrita, dar din pacate aia nu are nici o legatura cu tipul dietei.
          „Pielonefritele cronice pot afecta un singur rinichi sau ambii. Ele sunt consecinta unor infectii urinare recidivante, provocate, in general, de anomaliile congenitale sau dobandite ale cailor excretorii”ย 
          Cantitatea de lichide ai respectat-o? Sau mai bine intreb daca inainte de dieta consumai cel putin 1 litru de apa pe zi (excluzand cafeaua)?
          Ce carne consumi in cantitate mai mare decat altele?

        4. pielonefrita s-a cronicizat in adolescenta.. traiesc cu ea fara probleme daca imi pastrez o dieta scazuta in proteine…
          Lichide beam cam 3-4 litri in incercarea de Dukan iar obisnuit beau cam 2,5 – 3 litri. Cel mai des ย consum peste.. apoi pui; vita si porc foarte rar – uneori nici macar o data pe luna…

        5. pielonefrita s-a cronicizat in adolescenta.. traiesc cu ea fara probleme daca imi pastrez o dieta scazuta in proteine…
          Lichide beam cam 3-4 litri in incercarea de Dukan iar obisnuit beau cam 2,5 – 3 litri. Cel mai des ย consum peste.. apoi pui; vita si porc foarte rar – uneori nici macar o data pe luna…

    2. Nu zice nici unde in dieta ca trebuie sa faci excess de proteine, trebuie doar sa mananci pana te simti satul. Multi probabil fac greseala de isi umplu o farfurie cu varf de carne si nu se opresc pana nu o dau gata pe toata. Mancati moderat si atunci nu aveti nici probleme cu rinichii nici cu stomacul.

  7. Sa stii ca si eu am avut probleme de la Dukan si SUNT sanatoasa. Vreau sa zic ac sunt d-aia cu medicina muncii facuta regulat, analize, stuff etc ca nu merg preventivv la medici, dar una peste alta sunt sanatoasa. Ei, la Dukan am patit acelasi lucru – nu ti-am zis ca sa nu te descurajez, dar dupa 5 zile de proteine rinichii mei (cu care nu am probleme) au fost depasiti de situatie,m-am umflat peste noapte, nu mai reuseau sa filtreze apa. Am revenit la dieta mea si am scapat de problema. Bine, ca nu mai voiam sa vad carne in fata ochilor nu mai vorbesc….

    Nu contest ca functioneaza pentru UNELE persoane. Am o prietena care a slabit minunat cu ea, s-a simtit bine, a tinut-o fara mari eforturi… dar la altii nu merge. Cred ca fiecare trebuie sa gaseasca dieta care i se potriveste, in primul rand… la mine merge de minune low carb-ul, desi de fel sunt o mare mancatoare de carbohidrati, cand vine vorba de slabit e singura care functioneaza fara gres. Acum o tin iar si slabesc constant, fara frustrari, mananc cat imi trebuie etc. Si, maia les, ma simt bine. Prietena mea slabeste cu disociata. Cred ca si la tine e vorba de acelsi lucru, trebuie sa-ti gasesti varianta „castigatoare” si, apoi, va merge de la sine… ๐Ÿ™‚

    1. @Maria, apreciez. ๐Ÿ™‚ Ai dreptate, e important sa gasesti acea dieta potrivita pentru tine! Sper sa o gasesc si eu pe a mea, Curand! ๐Ÿ™‚

    2. @Maria – proteina nu inseamna doar carne , si cum am mai spus mai sus depinde foarte mult de ce cantitati de proteine este consumata si daca se respecta cantitatea de minim 1,5 litrii de apa (lichide) consumata pe zi.

  8. ma oftic… ca trebuie sa o iau de la capat in cautarea dietei potrivite. ๐Ÿ™

  9. eu nu stiu multe despre diete, dar un lucru e clar: daca vezi ca iti face rau, e bine sa renunti. Prin urmare te felicit ca ai luat cea mai buna decizie. Important e ca te-ai hotarat sa slabesti, acum astrele se vor alinia si vei gasi cea mai potrivita metoda pentru tine:)

  10. Daca stii ca nu esti pofticioasa, incearca dieta suedeza, dureaza 13 zile si prietenul meu a dat jos 8kg pe care dupa doua luni nu le-a mai pus inapoi. O gasesti pe google. Chiar merita. Mie mi se pare saraca dar el a zis ca nu s-a simtit niciodata flamand

    Dieta pe care a tinut-o el incepe asa, asta pentru ca am vazut ca exista mai multe variante

    Zilele 1, 3 si 8

    Mic dejun: o ceasca de cafea cu un cub de zahar
    Pranz: doua oua fierte tari cu spanac fiert si o rosie
    Cina: 200 grame de friptura de vaca cu salata verde preparata cu ulei si zeama de lamaie

  11. Imi pare rau,Gabi!Stiu cat de greu e sa iti doresti sa slabesti,sa te chinui si sa-ti dai si organismul peste cap …am incercat si eu Dukan ,dupa ce am citit la tine…dupa 2 zile mi-a fost un rau de nu m-am putut ridica din pat.Eu apreciez si raman la Montignac…e un stil de viata ,desi dupa ce slabesc revin la obiceiurile mele nesanatoase cu dulciurile.Te pup si tin pumnii sa ajungi unde-ti doresti!

    1. @Mirela, Eu nu cunosc f bine Dukan, doar din ce am auzit, nu am incercat-o, dar nici nu ma tenteaza….si eu foooooarte PRO Montignac…-24kg in 5 luni….e ok si cum ai zis si tu, e un stil de viata…

      1. @Diana, of nu am nici o scuza. M-am, luat cu altele si am uitat complet sa iti raspund si aici si pe FB. Iti multumesc tare mult pentru mana intinsa si o accept cu bucurie. adresa mea de mail e cojocarii.blog@gmail.com .
        24 de kilograme, wow!!! vreau si eu!! Felicitari!

  12. Carla sa stii ca apreciez foarte mult ce scrii si cum scrii, nu vreau sa te superi. o dieta se poate personaliza, in asa fel incat sa nu suferi. faptul ca renunti la grasimi si carbohidrati nu e un lucru groaznic. ce aport are painea sau dulciurile? in afara de faptul ca ne fac mai pufosi? eu m-am ascuns dupa deget, slabitul nu e pentru mine imi spuneam si spuneam si altora. eram atat de convingatoare ca ii convinsesem pe toti. iar eu noaptea dadeam iama in prajituri. eu eram vinovata ca nu slabeam, nu saracul organism. stiam ca ma fur pe mine si nu pe altcineva. uram sa ma vad in oglinda, uram sa ma vad in poze, uram sa merg la shopping de haine, uram sa-mi zica mama ca sunt grasa. si eram complexata, da asta e cuvantul. eu am sugerat dieta, tocmai pentru ca mi-a schimbat viata. nu trebuie sa ma supar ca cineva o tine sau nu. eu am crezut ca ajut. eu am urmarit timp de 4 luni forumul cu dieta, n-am vazut pe nimeni sa se planga de probleme de sanatate, din contra sunt persoane diabetice care si-au redus medicatia datorita dietei.
    deja am batut prea mult campii…. ideea e ca daca vrei cu adevarat se gaseste o cale.

    1. @cris, te rog sa nu iei observatiile mele personal… cunosc dieta, am studiat-o cu atentie, la fel cum cunosc si altele, mai „blande” cu corpul nostru… Si sunt de acord cu tine, nu te priveaza de legume, insa lactatele cu 0% grasimi pentru mine sunt anormale, iar privarea de fructe nu o vad bine in nicio circumstanta, pentru organism. In fine, ceea ce mie mi se pare rau la Dukan este aportul mult prea mare de carne, in conditiile in care cam toti nutritionistii au cazut de acord ca trebuie redus consumul zilnic de carne cat mai mult. Iar acesta e categoric un exces… uite, tu esti sanatoasa si te simti bine, dar atatea alte persoane s-au simtit rau dupa cateva zile. Nu cred ca putem vorbi de o stare de rau datorata detoxifierii organismului, cat de una data de o intoxicare proteica…

      Te rog inca o data nu lua personal observatiile mele, nu am nicio autoritate sa emit altceva decat pareri personale, iar faptul ca am criticat dieta Dukan nu are nicio legatura cu a critica pe cei ce aleg sa o incerce… Ma bucur sincer ca tu esti bine si a functionat dieta, mi-a parut rau tare sa citesc ca Gena s-a simtit rau – si m-am bucurat ca a renuntat inaitne sa-i fie poate si mai rau, dar pana la urma o dieta trebuie sa fie cumva in armonie si cu mintea si cu corpul nostru, sa facem asta cu „prietenie” pentru organismul nostru, nu sa-l incercam intr-o lupta cu medicamente, cu fortarea limitelor sanatatii… Mie dieta Dukan mi se pare doar un efort extrem, de a slabi cu orice pret, care ia in deradere majoritatea principiilor unei alimentatii echilibrate, a unui stil de viata armonios…

      Cat despre restul… la fel ca tine m-am simtit si ma simt si eu, la fel cred si gandesc… Stiu ca nu am eu vointa sa urmez fara mari abateri un stil de alimentatie sanatos, mananc prostii – de pofta – care chiar nu aduc nimic bun organismului … etc. ๐Ÿ™‚ Stiu ca as putea face mai mult, cand ma voi mobiliza cu adevarat, dar nici nu as urma diete care promit slabiri accelerate, cu pretul destabilizarii organismului.

      Eu am scris aici cu cele mai bune intentii, stiu ca si tu ai facut la fel. ๐Ÿ™‚

      1. @Carla, da. sunt absolut de acord cu tine. si iti doresc sa gasesti puterea de a gasi solutia ce ti se potriveste, daca asta iti doresti. numai bine si sanatate mazarichilor.

    2. @cris, la mine personalizarea ar insemna PL cu aport redus de proteine… ceea ce nu ma face o candidata buna pentru tote etapele de PP ale dietei… ๐Ÿ™‚ Eu nu am cum sa o personalizez pe asta. ๐Ÿ™‚

  13. imi pare rau pentru sanatatea ta. posibil sa nu fie ok pentru toata lumea.

  14. a si dupa 17 kg minus, alerg cu fetita mea fara sa-mi iasa sufletul, nu ma mai doare spatele si nici genunchii. merita cu varf si indesat imbuibarea cu carne si legume.

    1. @cris, ma uitam la pozele voastre de ma Mogosoaia… si te invidiam…. ๐Ÿ™‚ Asta e… drumul meu e dat sa fie mai anevoios… dar voi ajunge si eu unde mi-am propus! ๐Ÿ™‚

  15. nu stiu fiecare ce stie despre aceasta dieta. poate nu e potivita pentru unii. eu am tinut-o si am ajuns la greutatea dorita. da e hiperproteica, insa ai voie legume, carne si lactate. ai interdictie doar la fructe. nu esti foarte privat sau nu mai mult decat in alta dieta. sa nu uitam ca si obezitatea e o boala. eu eram la supraponderalu, acum sunt normopoderala si nu mi-am dereglat cu nimic organismul ca am tinut 3 luni dieta. si nu, asta nu e o dieta fulger. e o dieta care topeste grasimi, nu masa musculara, probabil de aceea nici nu ai pus inca nimic inapoi.
    eu iti doresc sanatate, e posibil sa nu o poti tine din cauza sanatatii.
    Carla mi-e greu sa cred ca nu exista metoda sa slabesti. asa ziceam si eu, ca asta e… eu nu am cum sa slabesc. dar s-a putut. fiecare isi alege calea. Eu am ales Dukan cu reusita 100% si inca peste, sunt sanatoasa si pot sa ma bucur de familia mea, iar sotul meu desi nu imi zicea nimic inainte e de 10 ori mai incantat decat mine.
    bafta tuturor in orice alegere!

    1. Ba exista o solutie pentru oricine sa slabeasca, singurul lucru care trebuie sa il faci e sa nu mananci porcarii si slabesti fara probleme, obezitatea nu este o boala din pacate este nepasare si inconstienta. Si eu m-am ingrasat 25 de Kg si nu din cauza ca vezi doamne am mancat sanator ci din cauza ca am mancat porcarii. Hamburger, Shaorma, Cartofi Prajiti, castroane de chiftele, doua trei portii de paste, multe prajeli in ulei, KFC, si multe multe alte greseli care probabil unii le vad ca ceva normal. Nu este normal deloc. Uleiul si orice grasime nu este descompusa de organism pentru ca este mult mai eficient energetic pentru orcanism sa depuna grasimea decat sa o consume. Cand corpul intra in Ketosis corpul descompune depunerile de grasime in Glucoza (energie) cu ajutorul Insulinei. Cand mananci haotic multe lucruri grase corpul face un lucru foarte interesant, analizeaza care metoda este mai eficienta energetic descopunere sau depunere si alege metoda cea mai eficienta pentru organism. Asta inseamna ca daca tu consumi mai multe calorii decat cea de care are nevoie organismul tau in functie de efortul pe care il depui este stocata din cauza ca corpul tau nu mai are nevoie de mai multe procese de descompunere. etc…

    2. Ba exista o solutie pentru oricine sa slabeasca, singurul lucru care trebuie sa il faci e sa nu mananci porcarii si slabesti fara probleme, obezitatea nu este o boala din pacate este nepasare si inconstienta. Si eu m-am ingrasat 25 de Kg si nu din cauza ca vezi doamne am mancat sanator ci din cauza ca am mancat porcarii. Hamburger, Shaorma, Cartofi Prajiti, castroane de chiftele, doua trei portii de paste, multe prajeli in ulei, KFC, si multe multe alte greseli care probabil unii le vad ca ceva normal. Nu este normal deloc. Uleiul si orice grasime nu este descompusa de organism pentru ca este mult mai eficient energetic pentru orcanism sa depuna grasimea decat sa o consume. Cand corpul intra in Ketosis corpul descompune depunerile de grasime in Glucoza (energie) cu ajutorul Insulinei. Cand mananci haotic multe lucruri grase corpul face un lucru foarte interesant, analizeaza care metoda este mai eficienta energetic descopunere sau depunere si alege metoda cea mai eficienta pentru organism. Asta inseamna ca daca tu consumi mai multe calorii decat cea de care are nevoie organismul tau in functie de efortul pe care il depui este stocata din cauza ca corpul tau nu mai are nevoie de mai multe procese de descompunere. etc…

  16. Gena, stiu ca interventia mea va fi inoportuna si va supara, daca nu pe tine, probabil pe celelalte adepte ale acestei diete… dar, spre deosebire de persoanele de mai sus, care te-au compatimit pentru problemele de sanatate dobandite si te-au felicitat pentru kg pierdute, eu nu pot decat sa-ti spun ca ma bucur ca te-ai oprit.

    Pacat ca pretul acestei experiente a trebuit sa fie atat de usturator pentru organismul tau. ๐Ÿ™ Eu nu cred ca o asemenea dieta este pentru cei sanatosi, cred ca un exces de carne de acest fel va imbolnavi orice organism, mai devreme sau mai tarziu… si e doar o chestiune de timp pana sa apara procese chiar ireversibile in metabolismul fiecaruia.

    Cum spunea cineva mai sus, nicio dieta monoaliemntara sau care sa te priveze in acest fel de atatea grupe de alimente importante pentru sanatatea organismului uman nu poate fi sanatoasa pe termen lung. Serios acum… chiar isi inchipuie cineva ca „imbuibandu-se” cu atata carne si sacrificandu-si sanatatea e un pret rezonabil doar pentru a avea cateva kg mai putin? ๐Ÿ™

    Nu ti-am spus nimic atunci cand ai inceput dieta, dar sincer am sperat sa te razgandesti si sa revii cat mai repede la un stil de alimentatie mai temperat… copiii tai si sotul tau au nevoie de tine sanatoasa si puternica, nu doborata de pe picioare de afectiuni pentru care in loc sa multumim ca (inca) nu le avem, ni le producem singuri…

    Cred ca inteleg mai bine ca multe alte persoane frustrarea de a nu putea arata cum imi doresc, de a nu reusi sa slabesc prin nicio metoda, uneori sunt coplesita de disperare gandindu-ma ca niciodata nu voi mai reusi sa arat bine, dar nimic nu va puta compensa sanatatea organismului meu si, daca pretul pentru a fi pe picioare, ferita de boli, este sa am un sac de kg in plus, so be it si accept cu impacare acest pret.

    Partea buna este ca, oricat de frustrante sunt rezultatele aproape nule ale acestor diete, eu nu-mi pierd nicio clipa speranta ca exista modalitati reale de a reveni la formele tineretii mele, doar ca eu inca nu am gasit ceea ce mi se potriveste ca stil de alimentatie. Dar sper, sper, sper… si energia pozitiva e cruciala pentru succesul unor demersuri de acest fel.

    Iti doresc tot binele din lume si sper sincer sa reusim amandoua sa ajungem unde visam, pe cai cat mai blande si prietenoase cu corpurile noastre. Iarta-ma daca te-am suparat.

    1. @Carla, daca ai intuit catusi de putin firea mea, stii ca nu superi pe nimeni. Ai perfecta dreptate in tot ceea ce spui, iar eu mi-am asumat aceste „reactii adverse” inca din momentul in care am decis sa ma apuc de dieta. A fost un risc asumat si nu pot spune ca am fost luata prin surprindere de rezultate… dar, auzind povestile de succes ale altora, speram sa nu am parte de ele… Am incercat. Am reuntat atunci cand am vazut ca imi face rau… insa nu ma pot opri aici. Sunt sigura ca voi gasi si dieta potrivita pentru mine! ๐Ÿ™‚

    2. „chiar isi inchipuie cineva ca „imbuibandu-se” cu atata carne” – tocmai asta e problema – unii exagereaza cu cantitatea de carne, e si normal ca rinichii sa nu faca fata compusilor rezultati din procesarea carnii de catre organism daca cantitatea este prea mare.

    3. daca te documentezi cu mare atentie despre dukan , vei vedea ca nu trebuie sa mananci doar carne. perioada de proteine pure dureaza doar cateva zile (maxim 10) si ai voie oua si lactate , dar trebuie sa bei minim 2 l apa . apoi urmeaza croaziera pe care eu am tinut-o 6 luni alternand 1zi proteine cu 1zi proteine +legume , deci iti poti organiza meniul foarte usor si nu doar cu carne . dupa 32 kg pierdute , sunt in consolidare de 1 luna si nu am pus nimic la loc . nu dau sfaturi ci doar spun experienta mea cu dieta dukan (se poate verifica pe pagina mea de facebook ).haideti sa nu lasam kg prea multe sa ne amarasca viata.

  17. Off imi pare rau sa aud vesti asa proaste. Imi permit un sfat: zana mica a avut pielonefrita la 2 ani, dupa internarea cu antibiotic am facut tratament timp de trei luni cu tincturi plantextrakt: iarba neagra si merisor plus doua luni cu probiotice cate zece zile din fiecare( linex, ecoflorina, eubiotic etc). Nu a mai avut recaderi. Nu credea nimeni posibil si totusi…
    In alta ordine de idei am o prietena foarte buna care a tinut regimul asta, sanatoasa tun. Dupa 3 luni s-a ales cu probleme grave la colon si ficat din cauza toxinelor. Medicul i-a spus ca dieta asta e un fel de intoxicare lenta a organismului. Atentie mare la orice fel de dieta in general dar mai ales la cele monoalimentare.
    Pup si insanatosire grabnica!

    1. @Zana, de merisor stiam. Nu am decat sirop de merisor prin casa asa ca bag la greu, dar de iarba neagra nu auzisem. Ma apuc sa caut! ๐Ÿ™‚
      Pupam si noi!

  18. hiii, soro, toate efectele negative s-au adunat la tine ๐Ÿ™
    Si eu in timp ce citeam am banuit ca tu deja aveai probleme la rinchi mai demult si pe fondul dietei s-au intensificat. Si cred ca si cu problemele digestive tot din cauza aia. Citeam pe undeva ca un organism sanatos isi permite o dieta fulge r ๐Ÿ™‚ dar unul deja cu probleme va reactiona aducand la suprafata toate impotrivirile.
    Imi pare rau
    Incearca sa mananci seara iaurtul sau ceva usor. milkshake…, deserturi din cereale: orez, hrisca, mei…
    eu as spune si sa renunti cat poti la paine. adica nu la fiecare masa si maxim o felie ๐Ÿ™‚
    Si bucurate ptr cele 6 kg.
    problemele digestive le poti rezolva in timp printro alimentatie corecta.
    cu rinichii nu-i de glumit.

    Tu ai luat si ceva medicamente in ultimul timp?

    1. @sakura, medicamente am luat pentru pielonefrita: urinal akut si antibiotic, plus niste omez si dicarbocalm cand ma chinuia tare rau stomacul. Atat…
      Cu rinchii ma stiu suferinda inca din copilarie, dar nu am mai avut nici o criza de vre-o 5 ani… poate 6. …

  19. Imi pare rau sa aud ca nu te simti bine…multa sanatate…as vrea totusi sa te fac sa te simti mai bine si sa iti spun ca vreau sa-ti multumesc intr-u n fel, caci la tine pe blog am descoperit si eu dieta, pe care o tin de o luna si cateva zile, timp in care am slabit 7,5 kg, si nu ma las de ea pana nu topesc toate kg in exces. Si la mine in familie au inceput mai multe persoane dieta, insa nimeni nu a reusit sa treaca peste amalganul de kg in exces, din putina voita, determinare sau pur si simplu din cauza de nepotrivire de caracter alimentar…
    inca o data multa sanatate si spor la slabit sanatos, oricare ar fi dieta!

  20. De aia nu tin eu cura de slabire, am 60 de kg de prin 2006, variez pana la 62 in zilele nefavorabile, ma lamentez ca-s grasa, dar nu tin cure, nu reusesc si pace.

  21. imi pare rau! sper ca esti mai bine. eu mi-s sanatoasa tun, un car de vointa imi trebe si sa termin cu alaptatul si apoi DIETA scrie pe mine.
    sanatate si o imbratisare

  22. Imi pare rau ca ti-a fost rau. Dar mai ai si sportul si multa ambitie, deci pana la urma gasesti tu o varianta care sa functioneze si pentru kg, dar si pentru sanatate!
    Multe kg in minus si pe mai departe!