Caruciorul. Pe care il cumparam?

Dileme legate de alegerea caruciorului potrivit am avut de fiecare data cand a trebuit sa cumpar cate unul… Pana acum am cumparat un carucior 2in 1, unul tip umbrela si unul pentru gemeni. La primele doua, cat inca eram fara experienta, am batut internetul in lung si in lat citind recomandari dar alegerile mele s-au dovedit a nu fi cele mai bune. Si asta am aflat-o, bineinteles, in timpul utilizarii produsului.

Caruciorul 2in1, un Musty Urban Rider, s-a dovedit a fi prea greu si cam voluminos pentru masina noastra de atunci. Cu volumul o mai dregeam noi, dar cu greutatea nu prea aveam ce face. Rama & rotile cantaresc 17 kilograme, iar landoul cam 4 si partea sport in jur de 2,5 kilograme…. Desi lista partilor bune este lunga, problema greutatii il face pe Musty sa nu ne fie util…

Caruciorul tip umbrela, un Caddy (Fuego), pe care il mai folosim si in prezent a compensat cu succes marele minus al lui Musty dar a venit la pachet cu un altul: spatarul, desi este partial rabatabil, nu asigura o pozitie confortabila pentru somn si asta ne-a dat de furca intre 8 luni si ~1 an si 10 luni… de fapt, chiar si acum la cei aproape doi ani ai lui Vladi, inca mai sunt momente in care ar avea nevoie de o pozitie mai confortabila la somn… in rarele ocazii in care mai adoarme in carucior.

Caruciorul de gemeni, un H273T, este singura achizitie care s-a dovedit a fi fara cusur, insa i-a cam trecut vremea….

Acum, „berisorul” are nevoie de THE carucior… dupa ce si sor-mea a avut parte tot de un prim carucior cu minusuri cam greu de depasit, iar Musty-ul nostru nu prea e o optiune, intrucat nu a slabit intre timp.

Ce recomandati? Rog link produs, plusuri, dar mai ales minusuri…. poate minusurile voastre nu se aplica si in cazul sora-mii…

Multumim.

 

Articole pe aceeasi tema

19 comentarii

  1. buna, si eu caut un carucior usor, momentan avem doar 30 de saptamani, dar as vrea sa fiu pregatita si sa stiu exact ce-mi doresc..m-am tot uitat si nu am gasit unul care cu landou cu tot sa aiba max 9 kg…si asa mi se pare greu, mai ales ca stau la bloc cu 4 etaj fara lift si de la et 3 sa cobori si cu bebe si cu carut mi se pare ceva extrem de greu, asa ca te-as ruga sa ma sfatuiesti ce sa aleg ..multumesc mult.

  2. Bonjour, eu am folosit pana recent un brevi grillo care la noi se gaseste la magazinele happy baby (happybaby.ro). Are doar 6 kg, un cos imens care tine la greutati mari (am dus si 15 kile in el) se lasa pe spate aproape de180 de grade, e ingust si incape printre masinile parcate pe trotuar, il conduceam cu o singura mana. Dupa 4,5 ani si o vara in care l-am tinut mult in soare arzator plasticul manerului a imbatranit si s-a spart, dar overall a supravietuit excelent pana atunci. Un alt avantaj este ca husa, fata manerului si acoperisul pot fi spalate la masina,s e desfac si monteaza foarte usor. Poate nu e celmai aratos carucior dar lapretul asta *4milioane era cand l-amluat) eimbatabil.

    1. @Denisa, Kia Picanto a noastra tine sa te contrazica la partea cu caruciorul care intra in orice portbagaj. 😀 😀

  3. Noi am luat fetitei carucior Hauck Speed Sun.Greutatea este cam de 7 kg.Scoica se poate monta pe cadru pentru bebe de la 0 luni.Eu am fost super multumita de el.Singura problema pentru mine a fost sa-l pliez.Mi se pare ca se pliaza greu.

    1. inteleg ca de/plierea caruciorului in timp ce il tine pe cel mic in brate sunt excluse in cazul acestui produs… nu?

      1. Pentru mine a fost imposibil.in schimb desi eram operata am putut sa il ridic cateva trepte fara probleme.

  4. buna,
    noi am avut o varianta mai veche a: http://www.chicco.ro/carucioare-si-accesorii/carucior-chicco-trio-scoop-evo-auto-fix-79185.html
    L-am luat de la niste prieteni, deci nu a fost nou nout, si singurele minusuri care i le-am gasit au fost legate de modul cum a fost intretinut de cei dinainte.
    Mi s-a parut un carucior extraordinar, usor, manevrabil, daca adormea copilul in carucior il puteam lasa pe spate complet…la al doilea copil tot modelul asta l-as alege… Un pic cam scumput, dar foarte bun carucior….
    Dana

  5. Eu i-am luat celei mici un Inglesina Zippy Free de la nastere pana pe la 36 de kg zic ei. Nu am avut nevoie de landou pentru ca spatarul se lasa pana jos, este usor de folosit, il inchid cu o singura mana si in parc cand merg cu ea cu masina nu imi este greu sa-l pun si sa-l scot din portbagaj. Ocupa cam mult loc dupa parerea mea (avem o masina ca a voastra) si in curand ne gandeam ca-l schimbam tot cu unul Inglesina dar putin mai voluminos.

    1. tocmai ce am aflat a Zippy iese din productie.. pacat inteleg ca e un carucior tare apreciat.. si daca mai intra si in KIA picanto, pe mine m-a cucerit. :)) Pare robust si sunt putine robuste care pot face asta. 😉

      1. Si eu am aflat ca a iesit din productie. Se mai gasesc second-hand pe internet in stare foarte buna unele chiar si cu garantie. Un model care seamana cu Zippy Free e http://www.inglesina.ro/eshop/product.php?id_product=183 sau http://www.inglesina.ro/eshop/product.php?id_product=185 ambele variante fara landou. Eu ma refeream la BMW nu la Kia 🙂 dar sunt sigura ca intra si in masinutele mai mici. Unei prietene ii intra in Ford Ka dar cu o parte din bancheta rabatata. La noi in Bmw mai ramane loc si pentru bagaje desi de cele mai multe ori mai punem si pe bancheta din spate ca se strang mai multe decat ne propunem.

  6. noi am avut hauck condor, a fost perfect pentru noi 🙂 doar caruciorul, fara landou scoica si alte cele. se lasa la 180 grade, are sac gros de picioare pt iarna, plasa pentru ploaie, roti mari, duble si pivotante in toate directiile. se strange f usor, pe lungimea manerelor. strans are cam 117 cm (parca asa am retinut…. nu bag mana in foc). ca si kg – in jur de 10. are si cos foarte mare si incapator. minusuri – nu se poate pune copilul in cele 2 directii (spre tine sau afara), deci e fix (landoul vine spre tine, dar caruciorul sport e cu vedere in afara). apoi in varianta sport nu are buzunar pe partea de sus sa vezi ce face copilul (daca e trasa copertina, pentru soare/ploaie, nu vezi ce face copilul). dar sunt minusuri mici, parerea mea. eu l-am achizitionat (nou nout) cu 700 ron (doar varianta sport, dar se poate folosi foarte bine si de la nastere). a doua oara tot pe-asta l-as lua.
    si link: http://www.happykidsshop.ro/carucior-hauck-condor-all-in-one-hau015

  7. Noi am avut un MagEngland, merge de la nastere, f confortabil, fara landou, spatar cu doua pozitii. Cam greu insa, vreo 11 kg