Are mama fata mare

🙂 Nu-mi vine sa cred ca luni depunem dosarul pentru inscrierea la gradinita. 🙂

Mai ieri veneam de la Brasov cu un bot de copil ce cantarea 2750 de grame, iar acum facem dosare pentru a inscrie botul la gradinita.

Sunt nostalgica… si am emotii. Desi nu va incepe cursurile decat la toamna, deja ma gandesc ca in decembrie vom bifa prima serbare. In gasca mare, ca deah, Maria e copilul familiei nu doar al meu. 🙂  Ma apuca nostalgia si cand ma gandesc ca va merge la aceeasi gradinita la care am mers si eu si sora mea. Este pestre drum de casa noastra, si chiar daca este de stat am hotarat sa ii dam o sansa inainte de a cauta altceva.

In principiu am inteles ca nu ar fi probleme cu locurile asa ca nu imi fac griji. Cel putin, domnele de la administrativ (multe dintre ele in functie inca de cand mergeam si eu la gradinita), m-au asigurat ca nu am de ce sa imi fac probleme. Si nu, nu am dat nimic.  In afara de buna ziua. 🙂

Luni depunem dosarul. Din toamna va merge la gradinita! 🙂 … Cred ca o sa retraiesc multe dintre amintirile care ma leaga de acel loc. Plus emotiile de prima zi la gradi, prima serbare, prima iesire cu grupa la circ (sau cine mai stie pe unde e la moda sa mearga ei), prima excursie, prima tabara…

Of, cum zboara timpul…. 🙂

Articole pe aceeasi tema

31 de comentarii

  1. si eu am inscris-o pe fetita mea saptamana asta, tot la stat…dar ea e ceva mai mare (3 ani si) sper sa fie ok.

    Ca un fel de „demo” de cum se va comporta la gradinita e s-o duci la o ora de dactilopictura sau de povesti, ma rog, orice activitate cu copii si tu sa pleci o ora (sau sa stai pe afara, sa nu te vada). Daca e ok inseamna ca si la gradi va fi cam la fel:) De exemplu la FTK prima sedinta e gratuita, poti sa o duci o data de proba sa vezi cum e.

    Scuze daca ai facut deja asta si vin cu idei redundante:)

  2. N-ai dat in plans?! 🙂 Cat despre cum va fi, mereu parerile vor fi impartite. Niciodata n-ai sa gasesti numai de bine sau numai de rau despre ceva. Doar facand si vazand. S-ar putea ca ceva care e rau pentru altul (dupa standardele lui personale), pentru tine sa fie ok. Cum si educatoarele sunt oameni si ele pot avea afinitati si afinitati. Chiar daca in mod logic nu-i corect.
    Iar la toamna sa iti iei pachetul de servetele la tine. Obligatoriu :)>
    Stai sa vezi cand o sa inscrii la scoala. Ca tocmai am experimentat. Am avut un soc cand am depus dosarul. Off-topic: esti prima care afli oficial ca noi avem de la toamna o scolarita cu acte in regula.
    Oricum, tinem pumnii sa fie ok (desi cu o Marie desteapta si descurcareata nu are cum sa nu fie asa) si felicitari.

    1. @catrinutza, inca nu. Am experimentat numai nodul in gat. Deocamdata.
      Felicitari scolaritei! 🙂 Nici nu pot sa imi imaginez cate emotii va experimenta in prima zi, draga de ea…
      Va pup.

  3. Cred ca e un sentiment complex, sa stii ca iti merge fetita la aceeasi gradinita la care tu ai mers acum …ani. Si mai ales sa stii ca o sa petreaca timp destul si cu altii, nu doar cu tine sau cu cei ai casei. Succes!

  4. Bafta la gradi si fruntea sus, va fi ok! Ana a fost initial la gradi de stat. Am mutat-o la particulara, când a plecat educatoarea si rămăseseră cu o suplinitoare. E o poveste mai lunga. Dar, per total am fost mai mulțumită la stat, chiar dacă nu făceau zeci de chestii opționale super costisitoare. Si culmea, s-a îmbolnăvit mai puțin la stat, decât la particulara.

  5. Da, chiar ai fetita mare de acum. E bine ca presimti cumva emotiile ce te asteapta, dar tot te vor lua pe nepregatite lacrimile, ai sa vezi. Sanatate sa fie ca in rest le treceti pe toate.

  6. Bafta!!! Si cat mai putini „balauri” adusi acasa (asta e unul din motivele pentru care noi amanam inca un an mersul la gradi, sa mai creasca si Mihai – sa faca fata mai bine la bolile aduse)

  7. Suntem de-o seama, si noi am facut dosar w.e asta. Sara l-a desenat cu pixul. Sper sa il accepte si asa, personalizat :D.

  8. si anca va merge la gradiiiii! avem pici de grupa mica da! si anca merge tot la gradi se stat, initial va sta pana la 12, daca ii place sta program lung. sper sa scapam de pampers pana in toamna. educatoarea ei sta cu noi in bloc, a zis ca o primesc si cu pamers, dar eu sincer sper sa scapam de el.

    1. @cris, si eu planuiesc sa o duc tot jumatate de zi la inceput, si o voi lasa pe ea sa dicteze trecerea la programul lung, in functie de cum se va adapta.

  9. Si eu sunt pro gradinitele de stat! Am mutat-o pe cea mare de la particulara la cea de stat, cu doi ani inainte de scoala pentru ca mi-am dat seama ca nu doresc si nici nu-mi permit scoala particulara pentru ea, asa ca trebuie sa se adapteze la mediul social inconjurator. Sunt destule lucrurile pe care le-ar putea imbunatati gradinita, dar nu se prea doreste asa ca, cum eu voi fi prin preajma mereu, pot suplini atat la scoala cat si la gradi lipsurile(ma refer mai tare la cele de comunicare, evaluare, comportament etc).

  10. Draga mea, sa-ti traiasca domnisoara. Si eu trebuie sa merg cat de curand sa inscriu copila.
    Numai ca… frana cu gandurile. Lasa ca vin ele si momentele acelea, fara sa le astepti. Ca asa pot sa iti spun si eu de primele betigase, primele carti citite, prima oara cand deja te trezesti ca are prieten… Nu mai zic, ca te sperii. Asa ca acum traieste doar bucuria inscrierii si lasa zilei de maine celelalte ganduri.
    Pupici

    1. @Ana, bafta si voua!
      Abia astepta toate acele prime dati de care zici… 🙂 desi stiu ca atunci cand ajungem la ele o sa vreau sa dau timpul inapoi.

    1. @maria coman, 100 % de bine nu am citit despre ea… dar nah.. parinti sunt multi si nu pot fi toti multumiti.
      Eu i-am spionat din spatele gardului inca de cand s-a nascut Maria :))) Si nu mi s-a parut nimic rau. Plus ca am discutat franc cu asistenta, contabila, si o educatoare (in prag de pensionare) care ma stiu de cand frecventam si eu gradinita, si m-au convins ca merita o sansa.
      Au curte imensa cu trei sau patru centre de joaca (la un centru se joaca o grupa intreaga fara sa se plictiseasca nimeni) amenajate modern (similare celor din parcuri) si totusi, copii sunt dusi la plimbare si in parc. Eu m-am intersectat de 2 ori cu grupele in parc si am ramas impresionata de grija pe care o au educatoarele.. Si nu tipa nimeni, nu bruscheaza nimeni pe nimeni ( copii mai au una alta de impartit dar se intrevine daca lucrurile degeneraza). Ofera posibilitatea parintilor de a alege pentru copii si activitati optionale: engleza, dans si parca pictura. Fac excursii, iesiri la teatre, circ sau ferma animalelor samd ( organizarea lor e la latitudinea educatoarelor).
      Mancarea e ok – garanteaza una din bucatarese care locuieste cateva case mai sus de noi. curatenia iar e ok – garanteaza ingrijitoarele – vecine sau parintii-vecini cu care am stat de vorba.
      Noi am zis ca la asa referinte, merita sa ii dam o sansa. … pus ca din curtea mea vad curtea gradinitei. 🙂

        1. @maria coman, 47.
          in grupa sunt maxim 20 de copii, dar rar se atinge numarul maxim… plus ca la grupele mici aproape niciodata nu sunt prezenti toti inscrisii.
          Clasele sunt ff mari si aerisite.

      1. buna, imi poti spune te rog despre ce gradi este vorba? cautam si noi in zona.
        iti multumesc anticipat pentru raspuns
        andreea