Universul ma vrea grasa!

Jur! 🙂 .. Simt ca intreg Universul comploteaza impotriva mea..  ca am ramas cu ceva (mai multe) kilograme in plus acumulate in timpul sarcinii, e old news. Asemenea si ca nu m-am resemnat si ca am incercat (mai) mereu sa lupt impotriva lor, dar ori de cate ori (fara exceptie) am incercat ceva (iar ceva-ul includea mai mereu sport, asa cum e si normal) ma lovea cate o chestie medicala ce venea cu interdictii de miscare si chiar si de dieta:

In 2011, am avut nesansa sa „beneficiez” de o complicatie rara post-cezariana, care s-a soldat cu ciopartirea burtii mele. 2 interventii pentru „repararea” complicatiei plus 2 cezariene = un abdomen demn de nevasta lui Frankenstein si bonus cam 8 luni de interdictie de sport plus dieta mega restrictiva care totusi nu a ajutat la scaderea in gerutate.

– In 2012, am incercat sa tin Dukanul – n-a fost de mine. Apoi am inceput sa fac aqua bike si apoi aqua gym, dar de bine ce ma acomodasem si eu putin cu miscarea, „m-a palit” o colecistita acuta cu litiaza coledociana. M-am ridicat si dupa asta…

– In 2013 nu m-am concentrat mai mult asupra dietei si asa am ajuns mai intai la nutritionist  si am aflat ca nu pot sa slabesc pana nu ma reeduc alimentar: aveam o singura masa pe zi – seara. O „cura” ar fi presupus si normalizarea dietei (3 mese si 1-2 gustari) si ar fi „inclus” o ingrasare initiala.. nu am fost deschisa sa imi asum asta. Mi-a luat un an sa inteleg ca altfel nu se poate.

Tot in 2013, am incercat sa reiau activitatea sportiva. Tactica mea s-a dovedit neinspirata si alegandu-mi porst activitatile nu m-am ales decat cu niste usturimi crunte ale operatiilor abdominale… Am renuntat pentru a evita alte complicatii.

Spre sfarsitul lui 2013 am inceput antrenamentele EMS. Totul era ok, pana am avut parte de o sangerare interna si am ajuns la colonoscopie. Iar pauza, sarbatori… si am intrat in 2014.

– 2014 a debutat in forta cu un set de boli ale celor mici. Nici nu mi-am revenit bine din vrie ca a trebuit sa imi operez un genunchi. A urmat apoi recuperarea mea in paralel cu operatia de criptorhidie a lui Vladi si apoi vacanta… Si a trecut si vacanta in care am tot cantarit pro si contre Pescariu vs Club Moving iar cand m-am intors din vacanta Club Moving m-a ajutat sa decid: au avut o oferta tare buna la abonamentul anual… abonament pe care l-am primit cadou in avans de ziua mea de la Sorin.. dar tocmai ce m-am pricopsit pe cap cu Arnold. Cu nevralgia Arnold mai exact… 🙂 Rad ca sa nu plang, da’ ma despart eu si de Arnold asta curand si sper sa nu imi mai stea nimic in cale!

Articole pe aceeasi tema

6 comentarii

  1. Si eu am avut multe probleme acum multi ani. Am avut cateva kilograme inutile, asa ca m-am apucat de orice, desigur, sa slabesc. Am facut sala si n-am rezolvat nimic, cum ajungeam acasa mancam cat puteam, ca un mic porc de un an. Eu iti spun mult, dar mult succes si multa sanatate, sper ca pe viitor sa nu ai probleme.

  2. Ma bag si eu in vorba. Nu cred ca kilele sunt problema, ci sanatatea. In ultimii 3 ani nu prea ai avut pauza cu problemele de sanatate :(. Nu sunt doctor, am si eu luptele mele cu kilogramele, dar in locul tau eu as incerca o abordare, cumva, holistica. Da, as regla programul de mese, cum zice Vavaly. Si m-as instrui putin in nutritie: ce combinatii sunt mai bune, ce, cum si cand sa mananc. Si as merge la un nutritionist.

    Dar, cel mai important, as cauta un doctor foarte, foarte bun, un medic generalist excelent care sa poata sa se uite peste tot istoricul tau, peste analize vechi si noi si care sa iti poata recomanda activitati sportive potrivite pentru tine. Activitati care sa te ajute sa te simti mai bine, sa iti intri in forma, fara sa puna presiune pe acele parti ale corpului deja greu incercate. Asta plus nutritionistul ar putea sa te ajute sa te simti bine iar kilogramele vor incepe sa dispara, cu siguranta. 🙂

  3. Ti-o recomand pe Ana de la easy peasy pentru un meal plan personalizat. Te va ajuta cu idei de meniu pentru intreaga familie. Vei manca pe saturate si vei slabi. Ai nevoie doar de putina organizare si bunavointa. Eu am incercat si sunt foarte multumita. Madi

  4. Ce de aventuri pentru bietul tau corp. Sa imi aduc aminte, cand ma vait de cate ceva, ca nu trebuie sa includ pe lista de griji si silueta.
    Eu una subscriu si te incurajez si iti recomand din suflet sa tii cont de sfatul nutritionistului, acela cu 3 mese regulate pe zi si 2 gustari. Este una din caile sigure si usoare. Desigur si ceea ce mananci este foarte important.
    Eu iti tin pumnii sa reusesti sa scapi de toate belele inclusiv de kilograme :).